شرکت ها
موسسه حقوقی بین المللی راه امید
کادری مجرب از مشاوران و وکلای متخصص
پرسش:
از اموال شخصی شرکا در کدام شرکتها میتوان بابت بدهی شرکت توقیف و استیفای حق نمود؟ در این خصوص ترتیب و نحوه و حدود (میزان) توقیف چگونه است؟
پاسخ:
توقیف اموال شخصی شرکا در شرکتهای تضامنی امکانپذیر میباشد. براساس ماده ۱۱۶ قانون تجارت، هریک از شرکا در شرکت مذکور مـسـئول پرداخت تمام قروض است. همچنین مطابق ماده ۱۸۶ قانون یاد شده تمامی شرکای شرکت نسبی به نسبت سرمایه خود مسئول تأدیه قروض شرکت هستند.
پرسش:
در صورتی که دو شرکت خصوصی توافق نمایند که در صورت بروز اختلاف اعضای شورای عالی فنی در مورد اختلاف آنان داوری نمایند آیا این توافق اعتبار قانونی دارد؟
پاسخ:
برابر نظریه شماره ۶۱۹۹/۷مورخ ۲۱/۸/۱۳۸۵اداره کل حقوقی قوه قضائیه : مطابق باب هفتم قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی کلیه اشخاصی که اهلیت اقامه دعوی دارند می توانند با تراضی یکدیگر اختلاف خود را خواه در دادگاه مطرح شده یا نشده باشد به داوری یک یا چند نفر ارجاع نمایند جز در موارد ۴۶۶و۴۷۰ قانون مذکور و طرفین می توانند داور یا هیات داوری را به تراضی تعیین نمایند بنابراین در فرض سوال که طرفین دوشرکت خصوصی هستند تراضی و توافق آنان در مورد داوری اعضای شورای عالی فنی بلااشکال است و حق الزحمه آنان نیز بر اساس توافق و تراضی یکدیگر پرداخت می گردد.
مشاوره حضوری و یا مشاوره تلفنی با وکیل متخصص
تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد .