نحوه شکایت برگرداندن هدایای دوران عقد درکرج

نحوه شکایت برگرداندن هدایای دوران عقد

موسسه حقوقی بین المللی بهروش راه امید با داشتن وکلای متخصص در موضوعات مختلف و با تخصوصی کردن پرونده های حقوقی ،کیفری و خوانده سعی در هر چه بهتر و سریع تر انجام دادن کار حقوقی شما عزیزان را دارد.

مشاوره حضوری و یا مشاوره تلفنی با وکیل خانواده در کرج

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

درخواست وکیل

حسن ما در تخصصی بودن ماست

 هرگاه نامزدی به هم بخورد ، هدایای که بین نامزدها مبادله شده است باید پس داده شود . مانند این که در دوران نامزدی طرفین برای یکدیگر کفش و لباس و طلا خریده اند و به هم هدیه داده اند . این هدایا به امید به نتیجه رسیدن نامزدی ووقوع عقد نکاح بوده است .

پس با برهم خوردن نامزدی ، این هدایا نیز باید برگشت داده شود . بنابراین باید بر آن بود که این هدایا نیزباید برگشت داده شود . بنابراین باید برآن بود که اینهدایا از عنوان اصلی خود که همانا هدیه که نوعی از هبه است وموجب تملیک می شود، تبعیت نمی کند . چه اصلی از دادن هدایا ، نکاح بوده است که آن واقع نشده است ، پس قصد دهنده هدیه تملیک نبوده است و تملیک موکول به نکاح بوده است .

این حکم ، شامل هدایایی هم می شود که ابوین نامزدها یادیگر اشخاص به نامزدها داده باشند . حتی شامل هدایای می شود که اشخاص به نامزدها داده باشند . حتی شامل هدایایی می شود که که اشخاص به پدر و مادر نامزدها و بستگان آنان داده باشند.

برای مشاوره حضوری با وکیل در کرج همین الان نوبت بگیرید

 

صدر ماده ۱۰۳۷ ق.م می گوید : هریک از نامزدها می تواند در صورت به هم خوردن وصلت منظور ، هدایای را که به طرف دیگر یا ابوین او برای وصلت منظور داده است مطالبه کند…))

دراین ماده ( به هم خوردن وصلت منظور ) را باید به معنی به هم خوردن نامزدی دانست نه این که عقد نکاح منعقد شده و سپس به هم خورده باشد چه ، از نظر فصل بندی مطالب قانون مدنی ، ماده ۱۰۳۷ در مبحث خواستگاری واقع شده است و بنا به صراحت ماده ۱۰۳۵ وعده ازدواج ( خواستگاری ) ایجاد علقه زوجیت نمی کند. افزون براین از ماده نامبرده دانسته می شود که باز گرداندن هدایا ، موکول به مطالبه آن ها از سوی اهدا کننده است .

((هدایا)) را باید به معنی اعم از مال دانست . زیرا دردوران نامزدی ، هریک از طرفین سعی می کند آن چه را که جلب توجه نامزد دیگر را می کند ، به او اهدا کند . پس ممکن است عکس خود را به نامزد دیگر بدهد یا اگر خط خوش دارد قطعاتی را بنویسد و به او هدیه کند

. حتی ممکن است بین آنان نامه نگاری شود . عنوان استرداد هدایا شامل همه این موارد می شود . اگر چه می توان گفت درباره نامه های خصوصی ، نامه ای که یکی از نامزدها دریافت کرده است ، نظر به این که جنبه هایی از زندگی خصوصی دریافت کننده نامه در آن آمده است و خطاب به او نوشته شده است ، متعلق به اوست.

با وجود این ، حق نویسنده نامه که جملات را خلق کرده است و آن هارا به هم پیوند داده است واز مجموع آن ها نیات و مقاصد و آرمان های خود را برای ازدواج با مخاطب خود بیا داشته است برحق دریافت کننده نامه بی مورد است و هم خاطرات سوخته و حرمان را زنده می کند و هم آفتی برای خواستگاری و ازدواج بعدی است .

درباره آن قسمت از هدایا که شامل اموال می شود ، باید دانست که مال ، هرگاه از اعیانی باشد که عینا مصرف و یا خودش را نابود می شود ، مطالبه آن یا قیمت آن دور از شان و شخصیت مطالبه کننده است . مانند این که شیرینی یا میوه و یا گل را که او به خانه نامزد خویش برده است ، اینک که نامزدی به هم خورده است ، مطالبه کند.

ذیل ماده ۱۰۳۷ ق. م می گوید (( … اگر عین هدایا موجود نباشد ، مستحق قیمت هدایایی خواهد بود که عادتا نگاه داشته می شود ، مگر این که آن هدایا ، بدون تقصیر طرف دیگر تلف شده باشد.

بخش اول این مقرره ، به همان هدایایی اشاره می کند که با مصرف نخستین نابود می شود و یا خودش از بین می رود و از آن ها ، سخن گفتیم . استثنای متصل در ماده ، مربوط به هدایایی است که دوام دارد مانند کفش و لباس و طلا . درمورد این هدایا گیرنده هدیه باید آن ها رابه دهنده هدیه باز گرداند و هرگاه بدون این که تقصیری از او سر زده باشد ، آن هدایا از بین رفته باشد ، تکلیفی به خرید آن ها و دادن به هدیه دهنده ندارد.

تقصیر اعم از تعدی و تفریط است . تعدی یعنی تجاوز از حدود متعارف برای رفتار در مورد شخص یا مال است.

در دوران بقای نامزدی ، نامزد دریافت کننده هدیه آن را در جای محفوظ قرار می دهد و دایم مراقب آن است و آن را به منزله یادگاری از بهترین دوران زندگی خود( آغاز آشنایی با نامزد دیگر ) می داند. پس در این دوران نه انتظار تعدی از او می رود ونه انتظار تفریط. با اعلام بر هم خوردن نامزدی است که نامزد دریافت کننده هدایا ،مکلف است در اولین زمان ، هدایای را که نزد او هنوز هم باقی است واز بین نرفته است به نامزد اهداکننده برگرداند . چرا که دیگر ، موجبی برای باقی ماندن آن ها نزد او نیست:

نامزدی به هم خورده است و هدایا به مناسبت نامزدی وبه امید وقوع ازدواج داده شده بود.

در این هنگام است که می توان انتظار داشت نامزد دریافت کننده هدایا در یک وضعیت ناگهانی ، عدم تعادل به او دست دهد و آن هدایا را نابود کند و برای پس دادن آن ها متعذر به حکم استثنایی ماده شود در آن بخش که می گوید : مگر این که آن هدایا ،بدون تقصیر طرف دیگر تلف شده باشد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما
درخواست مشاوره حقوقی تلفنی

با تکمیل فرم ظرف نیم ساعت با شما تماس گرفته میشود
درخواست مشاوره حقوقی تلفنی
با تکمیل فرم ظرف نیم ساعت با شما تماس گرفته میشود