وکیل مشکلات شناسنامه و اخذ آن ، گذرنامه و گرفتن تابعیت در مشهد

  وکیل مشکلات شناسنامه و اخذ آن ، گذرنامه و گرفتن تابعیت در مشهد   

آدرس : قاسم اباد – بلوار شاهد – شاهد ۳۳ – برج ایلما – طبقه چهارم – واحد ۴۰۱

مشاوره حضوری و یا مشاوره تلفنی با وکیل تابعیت در مشهد

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

درخواست وکیل

تابعیت ، اصطلاحی در حقوق بین الملل خصوصی ، به معنای عضویت فرد در جمعیت تشکیل دهنده دولت . تابعیت در لغت به معنای پیرو و فرمانبردار بودن است و تابع (جمع : تَبَعه ، اَتباع ) کسی است که عضو جمعیت اصلی یک دولت باشد و به کسی که عضو این جمعیت نباشد، اگرچه مقیم سرزمین آن دولت باشد، بیگانه یا غیرخودی می گویند (تابعیت نشان دهنده رابطه سیاسی ، حقوقی و معنوی هر شخص حقیقی یا حقوقی با دولتی معیّن است و منشأ حقوق و تکالیف شخص قلمداد می شود. مقصود از دولت ، شخصیت حقوقی مستقلی است که از چهار عنصر جمعیت و سرزمین و حکومت و حاکمیت مستقل تشکیل شده است و از لحاظ بین المللی دولتهای دیگر آن را به رسمیت شناخته اند تابعیت رابطه ای سیاسی است ، زیرا از حاکمیت دولت ناشی د می شود و وضع سیاسی فرد را با التزام به وفاداری و اطاعت از قوانین دولت معیّن می کند و این التزام به ازای حمایت دولت از فرد است ؛ رابطه ای حقوقی است ، زیرا در نظام بین المللی و داخلی آثار حقوقی دارد؛ رابطه ای معنوی است ، زیرا اتباع کشور را از نظر هدفهای مشترک به یک دولت پیوند می دهد و ارتباطی به مکان و زمان مشخص ندارد منشأ پیدایش تابعیت ، تعدد دولتهاست . همراه تحول دولت و مفهوم آن در طول تاریخ و به تناسب نوع حاکمیت و جایگاه مردم در دولتها، تابعیت نیز تغییر یافته است . دولتها نیز ممکن است معیارهای متفاوتی برای تعیین اتباع خود داشته باشند. از معیارهای تابعیت در زمانها و مکانهای مختلف اینها بوده است : بومی بودن ، پیروی از آیین رسمی ، اقامتگاه ، قومیت و اطاعت از حاکم . 

چسب : وکیل تابعیت در مشهد + وکیل گرفتن اقامت در ایران + وکیل گرفتن تابعیت ایران در مشهد + وکیل تخصصی در زمینه مشکلات شناسنامه ای +وکیل در زمینه حل مشکلات گذرنامه + گرفتن تابعیت ایران برای اتباع افغانی +چگونه در مشهد تابعیت ایران را کسب کنیم

نمونه ای از سوالات مشکلات گذرنامه و شناسنامه

چه مدارکی جهت اخذ شناسنامه فرزند مورد نیاز است ؟

مدارک لازم عبارت است از :

– اصل شناسنامه و کارت شناسائی ملی پدر و مادر

– گواهی ولادت صادره بیمارستان

مبلغ ۲۰۰۰۰ ریال                 

– حضور یکی از والدین و یا جد پدری جهت اعلام واقعه ولادت و امضاء سند سجلی

۲–  ازدواج من و همسرم ثبتی نیست ایا می توانم برای فرزندم شناسنامه اخذ نمایم ؟

چنانچه ازدواج والدین ثبتی نباشد با توجه به تبصره ماده ۱۶ قانون ثبت احوال علاوه بر مدارکی که جهت تنظیم سند سجلی نوزادان مورد نیاز می باشد که شرح داده شد .

حضور توأم پدر و مادر جهت اعلام و امضاء سند سجلی الزامی می باشد .

۳–  چه اشخاصی می توانند با مراجعه به اداره ثبت احوال نسبت به اعلام ولادت و اخذ شناسنامه نوزاد اقدام نمایند ؟

– پدر و یا جد پدری با ارائه شناسنامه

– مادر در صورتیکه ازدواج او ثبتی باشد .

– وصی یا قیم یا امین با ارائه مدارک

– متصدی یا نماینده مؤسسه ای که طفل به آنجا سپرده شده است .

– صاحب واقعه که سن او بالاتر از ۱۸ سال باشد .

۴–  چه اشخاصی می توانند به اعلام وفات  اقدام نمایند ؟

– نزدیکترین خویشاوند متوفی یا هر شخصی که در موقع وفات حاضر بوده با ارائه مدرک شناسائی

– در ضمن مأمورین انتظامی ، متصدی یا صاحب مکانی که وفات در آن رخ داده و مقامات قضائی و نظامی و متصدیان گورستان ها نیز می توانند نسبت به اعلام وفات اقدام نمایند .

۵–  آیا عکس شناسنامه قابل تعویض می باشد ؟

– برابر قانون ثبت احوال شناسنامه افرادی که به سن ۱۵ سال تمام می رسند باید ملصق به عکس همان سال صاحب آن شود . شناسنامه اولیه باید در سی سالگی تمام با عکس همان سال صاحب آن تمدید شود . صاحب شناسنامه پس از رسیدن به سن سی سال مکلف است برای تمدید آن مراجعه نماید .

۶–  آیا نام همسر را پس از طلاق می توان از شناسنامه حذف نمود ؟

– با توجه به ماده ۳۳ قانون ثبت احوال آخرین واقعه ازدواج و طلاق باید در شناسنامه درج گردد .

– چنانچه واقعه طلاق  قبل از زناشوئی انجام گیرد با ارائه حکم دادگاه و سند طلاق واقعه مذکور در شناسنامه درج نمی شود ولیکن در سند سجلی ثبت خواهد شد .

۷–  مهلت صدور شناسنامه المثنی چه مدت می باشد ؟

بعلت زمانبندی جهت صدور شناسنامه المثنی اول ناشی از فقدان یک ماه و جهت صدور شناسنامه المثنی دوم ناشی از فقدان سه ماه می باشد .و شناسنامه المثنی ناشی از فقدان برای بار سوم با ارائه گواهی عدم سوء پیشینه و پس از ۶ماه صادر می شود.

۸–  آیا مادر می تواند نسبت به درخواست شناسنامه المثنی جهت فرزند اقدام نماید ؟

در صورت بقای رابطه زوجیت مادر می تواند نسبت به درخواست شناسنامه المثنی جهت فرزندش اقدام نمایدو پس از طلاق نیز چنانچه حضانت فرزند با مادر باشد انجام این امر امکانپذیر است.

۹–  آیا ذکر سیادت در مورد نوزادانی که سیادت در سند سجلی پدرشان ثبت شده الزامی می باشد ؟

ذکر سیادت در مورد نوزادانی که سیادت در سند سجلی جد پدری و پدرشان ثبت گردیده الزامی می باشد.

۱۰–  آیا افراد بزرگسالی که تاکنون شناسنامه اخذ ننموده اند می توانند نسبت به اخذ شناسنامه اقدام نمایند ؟

شناسنامه به کلیه افرادی که دارای هویت ایرانی می باشند صادر میگردد این اشخاص باید با مراجعه به اداره ثبت احوال محل سکونت و ارائه مدارک مورد نیاز و اثبات هویت ایرانی نسبت به اخذ شناسنامه اقدام نمایند .

۱۱–  آدرس من تغییر یافته است جهت تغییر کد پستی در کارت شناسائی ملی باید چکار کنم ؟

چنانچه آدرس هر شخصی تغییر یافته است صاحب کارت مکلف است با مراجعه به اداره ثبت احوال و اعلام کد پستی جدید نسبت به تعویض کارت شناسائی ملی خود اقدام نمایند .

۱۲–  من شناسنامه خود را مفقود نموده ام و جهت اخذ گذرنامه نیاز به شناسنامه دارم چکار می توانم بکنم ؟

با مراجعه به اداره ثبت احوال و ارائه درخواست کتبی و یک قطعه عکس و  مبلغ ۱۰۰۰۰۰ ریال

نزد بانک ملی ودرخواست صدور شناسنامه المثنی ، درخواست صدور گواهی مشخصات موقت جهت رفع مشکل موجود نمائید .

۱۳–  آیا می توانم جهت همسر خارجی که با او رسماً ازدواج نموده ا م شناسنامه اخذ نمایم ؟

با توجه به بند ۶ ماده ۹۷۶ قانون مدنی مردان ایرانی که با زنان خارجی ازدواج می نمایند می توانند با ارائه مدارک لازم نسبت به اخذ شناسنامه جهت همسرشان اقدام نمایند .ومدارک مورد نیاز:

– سند ازدواج و تصویر مصدق آن

– اصل شناسنامه مرد ایرانی

– معرفی نامه از اداره کل اتباع امور بیگانگان

۱۴–  مدارک لازم جهت دریافت کارت شناسائی ملی چیست ؟

– اصل شناسنامه عکس دار و یک برگ تصویر مصدق صفحه اول شناسنامه

– تکمیل فرم درخواست کارت شناسائی ملی

– آدرس و کد پستی

– یک قطعه عکس با زمینه روشن

 مبلغ ۲۵۰۰ ریال

۱۵–  مدارک لازم جهت تعویض شناسنامه چیست ؟

– اصل شناسنامه مستعمل

– ۲ قطعه عکس با زمینه روشن

– تصویر شناسنامه فرزندان و سند ازدواج

– تکمیل فرم تعویض شناسنامه

مبلغ ۲۰۰۰۰ ریال

۱۶–  شناسنامه فرزند من دو برگی و فاقد صفحه ازدواج می باشد جهت ثبت واقعه ازدواج جه اقدامی باید بکنم ؟

با ارائه معرفی از دفترخانه ازدواج می توانید نسبت به تعویض شناسنامه دو برگی به شناسنامه چهار برگی اشخاص بزرگسال اقدام نمایند .

 ۱۷– درصورت تغییرنام یکی از والدین ازطریق هیات حل اختلاف اصلاح نام وی دراسناد سجلی وشناسنامه فرندانش   نیاز به طرح مجدد موضوع درهیات دارد یاخیر؟

ج ) درصورت تغییرنام به استناد تصمیم صادره از هیات حل اختلاف واجرای مفاد تصمیم دراسناد سجلی اصلاح نام دراسناد سجلی وشناسنامه های فرزندان به تبع همان تصمیم صورت می گیرد ونیازی به طرح مجدد موضوع درهیات حل اختلاف نمی باشد وتنها نیاز به درخواست کتبی ولی قانونی دارد.

۱۸خانمی درمعیت پدرهمسرش مراجعه وتقاضای تصحیح نام خانوادگی فرزند صغیرش رادارد همسرش فوت نموده وقیم نامه نیز دردست ندارد آیا برای ارائه خدمات قیم نامه ضرورت دارد ؟

ج )جد پدری ولی قهری است وبابودن وی نیازی به تعیین قیم نمی باشد . لذا به درخواست جد پدری نسبت به رفع اشتباه حادث ، اقدام وپس از تصحیح سندشناسنامه صادره به جد پدری تسلیم می شود.

۱۹– ماًمورثبت احوال چگونه می تواند اسناد تنظیمی خودراتصحیح نماید؟

ج )  برابرتبصره ماده ۳ قانون ثبت احوال تصحیح هرنوع اشتباه درتحریرمندرجات دفترثبت کل وقایع ووفات اگر قبل ازامضا باشد باتوضیح مراتب درحاشیه سند به عمل می آید وامضاکنندگان سند ذیل توضیح راامضا خواهند نمود درغیراینصورت مأمور مجاز به تصحیح نبوده ورفع اشتباهات حادث از طریق هیات حل اختلاف امکان پذیرخواهد بود.

 

۲۰– اگر شناسنامه به خط وامضا ماموروقت بوده لکن فا قد مستندات سجلی باشد آیا می توان به استناد تبصره ۳ ماده ۱۰ق . ث . احوال  جهت آن سند تنظیم نمود؟

ج )اجرای تبصره ۳ ماده ۱۰ قانون ثبت احوال درصورتی است که سند به صورت قانونی تنظیم وسپس به دلایلی ازبین رفته باشد . لذا تسری این مقرره به مواردی که شناسنامه بدون تنظیم سند صادرشده باشد خالی ازاشکال نخواهدبود.

  ۲۱شخصی ازطریق سازمان بهزیستی ، طفلی رابه فرزندی قبول کرده وشناسنامه طفل بامشخصات وی وهمسرش صادر گردیده آیا مشارالیه ( سرپرست ) می تواند درخواست اصلاح یاتکمیل سند سجلی طفل رابنماید؟

ج) باتوجه به صدورحکم سرپرستی علی الاصول اداره اموال ونمایندگی قانونی طفل صغیر به عهده سرپرست خواهدبود مگرآنکه دادگاه ترتیب دیگری اتخاذ نماید یعنی فرد دیگری رابه عنوان نماینده قانونی طفل معین نماید . بنابراین ملاحظه حکم سرپرستی لازم است واما تکمیل واصلاح سند سجلی وشناسنامه صادره براساس ماده ۱۴ قانون حمایت ازکودکان بدون سرپرست بارعایت ماده مذکور درچهارچوب ماده ۳ قانون ثبت احوال وبراساس مدارک مربوطه ازجمله حکم برقراری سرپرستی امکان پذیرخواهد بود.

 

۲۲شخصی که زوجه اش فوت نمود ه وازدواج آنان غیررسمی بوده است به این اداره مراجعه وتقاضای صدور شناسنامه جهت فرزندش رانموده است آیا اجرای خواسته وی امکان پذیر است ؟

ج ) تنظیم سند ولادت به اظهار پدربلااشکال است چون برابربند ۲ ماده ۹۷۶قانون مدنی طفل موصوف ایرانی است .

 پرسش ۱- ده سال قبل به صورت غیر قانونی از کشور خارج شده ام.  در حال حاضر دارای گذرنامه بلژیکی و شناسنامه قدیمی هستم. برای دریافت گذرنامه باید چه اقدامی انجام دهم؟

پاسخ ۱ ـ نخست باید نسبت به تعویض شناسنامه قدیم خود اقدام کنید. پس از دریافت شناسنامه جدید مدارک لازم را براساس بند الف امور گذرنامه (ایرانیانی که فاقد گذرنامه میباشند) تکمیل و ارسال نماید ضمناَ جهت پرداخت جریمه خروج غیرمجاز (غیرقانونی ) درخواستنامه های [۱۰۹] و[۱۱۰] را تکمیل و به همراه مدارک درخواست شده ارسال نمائید.

پرسش ۲ – ده سال پیش بصورت قانونی با گذرنامه قدیمی از ایران خارج شده ام. درحال حاضر دارای گذرنامه بلژیکی، شناسنامه جدید عکس دار و گذرنامه قدیمی می باشم. برای دریافت گذرنامه جدید چه اقدامی باید انجام دهم؟

پاسخ ۲ – به قسمت [تجدید گذرنامه] مراجعه و مدارک لازم را براساس آن تکمیل و ارسال نمایید.

پرسش ۳ – میخواهم برای فرزندانم که ۱۳ و ۱۶ ساله هستند و در گذرنامه قدیمی همسرم  همراه ایشان بوده  و از کشور بصورت قانونی خارج شده اند درخواست گذرنامه نمایم. اما گذرنامه قدیم همسرم موجود نمیباشد. جهت درخواست  برای آنان چه اقدامی انجام دهم؟

پاسخ ۳- ابتدا نسبت به عکسدار نمودن شناسنامه فرزند بالای ۱۵ سال اقدام و سپس به قسمت [صدور گذرنامه]  مراجعه نمائید.

پرسش ۴ – میخواهم برای فرزندانم که ۱۶ و ۱۹ سال دارند و همراه مادرشان چند سال قبل از ایران بصورت قانونی خارج و دارای شناسنامه قدیمی و گذرنامه بلژیکی بوده و گذرنامه قبلی مادرشان نیز موجود میباشد تقاضای تفکیک گذرنامه نمایم. چه اقدمی باید انجام دهم؟

پاسخ ۴ – ابتدا در خصوص تعویض شناسنامه آنان اقدام نماید. پس از دریافت شناسنامه به قسمت ۳ امور گذرنامه ( تفکیک گذرنامه) مراجعه و نسبت به تکمیل و ارسال مدارک اقدام نماید. ضمناَ فرزند بالای ۱۸ سال باید شخصاَ مدارک را تکمیل و امضاء نماید.

پرسش ۷ ـ فرزندانم متولد خارج از کشور بوده و میخواهند گذرنامه جدید دریافت نمایند. باید چه مبلغی بابت گذرنامه به بانک واریز نمایند.

پاسخ ۷- اگرتا کنون به ایران مسافرت نداشته اند، ۸۸ یورو . و اگر همراه مادر در گذرنامه قدیمی او بوده، و گذرنامه مادر موجود میباشد، ۱۱۷ یورو بایدبه بانک واریز شود.

پرسش ۸ ـ نام و نام خانوادگی و تاریخ تولدم به استناد شناسنامه ایرانی تغییر یافته است. برای تعویض گذرنامه باید چه اقدامی انجام دهم.

پاسخ ۸- به قسمت امور گذرنامه (تجدید گذرنامه) مراجعه و باید نسبت به تکمیل و ارسال مدارک اقدام نمایند.

پرسش ۹ ـ کسی که نامش در گذرنامه به عنوان همراه ثبت شده، آیا میتواند بدون صاحب اصلی گذرنامه و با گذرنامه وی مسافرت نماید.

پاسخ ۹- خیر

پرسش ۱۰ – برای همراه درچه مواردی برگ عبور صادر میگردد.

پاسخ ۱۰- در مواردی که صاحب گذرنامه به مسافرت ادامه دهد، و همراه بعللی قصد بازگشت به ایران را داشته ، با تکمیل فرم (۱۰۸) وارائه مدارک برگ عبور صادر میشود. این در صورتی است که صاحب گذرنامه بعدا به ایران مسافرت کند یا اینکه همراه نخواهد بزودی به بلژیک برگردد . در غیر اینصورت اصلح است همراه ، درخواست گذرنامه جداگانه کند .

پرسش ۱۱ ـ مدت یکسال است که گذرنامه خود را گم کرده ام . برای دریافت گذرنامه باید چه اقدامی انجام دهم.

پاسخ ۱۱- به بخش امور گذرنامه (مفقود شدن گذرنامه ) مراجعه و مدارک لازم را تکمیل و ارسال نمایید.

پرسش ۱۲ ـ فرزندانم در بلژیک متولد شده اند و چون اصل شناسنامه والدین جهت صدور شناسنامه فرزند موجود نمیباشد، لذا میخواهم نام او را در گذرنامه مادرش، درج تا به ایران مسافرت نماید. باید چه اقدامی انجام دهم.

پاسخ ۱۲- اسامی فرزندان بدون شناسنامه در گذرنامه والدین درج نمیگردد. بنابراین باید اصل گواهی تولد فرزندان را در سفارت ترجمه وتائید نمائید، سپس بادرخواست پدر برای فرزند برگ عبور صادر میگردد. برای اخذ شناسنامه فرزند در ایران، اصل گواهی ولادت تائید شده توسط سفارت، به همراه اصل شناسنامه والدین ضروری است.

پرسش ۱۳ ـ آیا درصورت ارسال فتوکپی فیش بانکی انجام امور گذرنامه امکانپذیر است؟

پاسخ ۱۳- بله! ولی ارسال اصل فیش در انجام کار تسریع می کند زیرا فتوکپی ارسالی بایستی توسط بخش حسابداری بررسی شود .

پرسش ۱۴- فرزندان تا چه سنی می توانند در گذرنامه والدین همراه باشند؟

پاسخ ۱۴ – قبل از رسیدن به سن هیجده سالگی تمام .

پرسش ۱۵

پاسخ ۱۵

پرسش ۱۶- چنانچه فرزند کوچک شخصی بخواهد با شخص دیگری غیر والدین خود مثل پدر یا مادر بزرگ به ایران سفر کند می تواند در گذرنامه آنان همراه شود؟ در صورتی که پاسخ مثبت است چگونه؟

پاسخ ۱۶- بلی با درخواست پدر در گذرنامه آنان درج می گردد.

مشاوره حضوری و یا مشاوره تلفنی با وکیل تابعیت در مشهد

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

درخواست وکیل

پرسش ۱۷- آیا فرزندان زیر هیجده سال می توانند هم در گذرنامه پدر و هم در گذرنامه مادر همراه باشد؟

پاسخ ۱۷- از انجا که فرزندان به لحاظ مراقبت با مادر مسافرت می نمایند لذا در گذرنامه مادر همراه می شوند ولی با توجه به تسهیلات سفارت بهتر است جهت اینگونه افراد گذرنامه مستقل درخواست نمایند. در موارد استثنائی نام فرزند در گذرنامه پدر درج می شود .

پرسش ۱۸

پاسخ ۱۸

پرسش ۱۹- چنانچه فردی گذرنامه اش را در موعد مقرر تمدید ننماید آیا امکان تمدید آن هست یا خیر؟ و آیا شامل جریمه می شود؟

پاسخ ۱۹- بلی و جریمه ای شامل او نمی گردد.

پرسش ۲۰- چنانچه فردی دارای شناسنامه قدیمی بوده ولی فاقد گذرنامه می باشد می تواند همزمان نسبت به تعویض شناسنامه و درخواست گذرنامه اقدام نماید؟

پاسخ ۲۰- بله.

پرسش ۲۱- چنانچه فردی دارای گذرنامه قدیمی بوده ولی فاقد شناسنامه می باشد می تواند درخواست تجدید گذرنامه نماید؟

پاسخ ۲۱- خیر. ابتدا شناسنامه های قدیمی بایستی تعویض گردند .

پرسش ۲۲

پاسخ ۲۲

پرسش ۲۳- اگر فردی نام و یا نام خانوادگی اش در شناسنامه تغییر کرده باشد می بایست گذرنامه را تعویض نماید یا خیر؟

پاسخ ۲۳- بلی می تواند با پرداخت وجه گذرنامه به استناد شناسنامه جدید درخواست گذرنامه نماید.

پرسش ۲۴- خانمی که دارای همسر خارجی می باشد آیا می تواند نام فرزندانش را در گذرنامه و شناسنامه خود وارد کند؟

پاسخ ۲۴- در گذرنامه خیر ولی در شناسنامه با درخواست کتبی آری.

 برچسب : وکیل تابعیت در مشهد ,  وکیل گرفتن اقامت در ایران , وکیل گرفتن تابعیت ایران در مشهد ,  وکیل تخصصی در زمینه مشکلات شناسنامه ای , وکیل در زمینه حل مشکلات گذرنامه ,  گرفتن تابعیت ایران برای اتباع افغانی , چگونه در مشهد تابعیت ایران را کسب کنیم ,  برای اخذ شناسنامه در مشهد چه بایستی کرد , راه اخذ شناسنامه در مشهد ,  وکیل برای گرفتن شناسنامه در مشهد ,  وکیل آشنا به امور شناسنامه 

 

 

3 نظرات
  1. شمیم می گوید

    سلام. لطفا راهنماییم کنید من چند سال پیش از طریق همسرم شناسنامه گرفتم چون گواهی ولادت نداشتم محل تولدم رو افغانستان زدن من بعد از کلی مشکلات گواهی ولادتم رو گرفتم الان باید چه کنم ثبت احوال کل هم رفتم میگن کاری ازمون بر نمیاد مگه همچین چیزی هست که نشه کاری انجام داد خواهش میکنم ج بدین

    1. vakilmodern می گوید

      با سلام شما باید اداره ثبت احوال را در دادگاه طرف دعوا قراردهید . اداره ثبت اخوال را ملزم به تغییر شناسنامه دهید
      این امر امکان پذیر است در صورت تمایل برای انعقاد وکالت باشماره ۰۹۱۲۹۱۷۰۴۶۸ تماس حاصل فرمایید .

    2. صالحه رضائی می گوید

      سلام. از طریق دادگاه علیه ثبت احوال شکایت کنید و درخواست تصحیحی شناسنامتون رو داشته باشید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما
درخواست مشاوره حقوقی تلفنی

با تکمیل فرم ظرف نیم ساعت با شما تماس گرفته میشود
درخواست مشاوره حقوقی تلفنی
با تکمیل فرم ظرف نیم ساعت با شما تماس گرفته میشود