آیا میدانید تخریب و اخلال در دادهها یا سیستمهای رایانهای و مخابراتی جرم است؟
آیا میدانید تخریب و اخلال در دادهها یا سیستمهای رایانهای و مخابراتی جرم است؟
قانون جرایم رایانه ای آن بخشی از قانون است که اگر در این حوزه مشکلی برای شما ایجاد شود، به میدان میآید و حساب مجرم را میرسد. پس آب و آتشی را بر دل شما انداخته اند در این قانون می توانید پیدا کنید.
اما در ابتدا این نکته را به خاطر داشته باشید که این قانون به هر جرمی رسیدگی میکند که توسط رایانه انجام شود؛ یعنی هر کاری را که باعث شود منافع یک فرد از او گرفته شود و با استفاده از کلک به شخص دیگری برسد و البته برای این کار از رایانه استفاده شده باشد. به این موارد “جرم رایانه ای” میگویند.
این دسته از جرایم را میتوان به دو دسته تقسیم کرد:
۱٫ سنتی
۲٫ مدرن
جرائمی مانند کلاهبرداری و سرقت جرایمی قدیمی یا سنتی هستند که اگر در این جرایم از رایانه استفاده شود جرم رایانه ای رخ داده است. برخی از جرایم نیز بعد از تولد رایانه پا به عرصه گذاشته اند که به جرایم مردن تغبیر می شوند و دردو دسته جای میگیرند:
۱٫جرایم علیه صحت (درست و صحیح بودن) دادهها
۲٫ تمامیت (کامل بودن) دادهها
برابر قانون هیچ کس حق ندارد به عمد در سیستمهای رایانه ای اخلال ایجاد کند. این مورد در ماده ۸ قانون جرم رایانه ای پیش بینی شده است.
یعنی هیچ کس حق ندارد دادههایی را که در سیستم های رایانه ای وجود دارد با صلاحدید خود حذف یا تخریب کند. حتی مختل یا غیر قابل پردازش کردن این داده ها نیز جرم است و وای بر حال مجرم!
برابر قانون کسی که یکی از این جرایم را مرتکب بود به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده تا چهل میلیون ریال محکوم می شود. البته ممکن هم هست که قاضی برای وی هر دو مجازات را در نظر بگیرد.
مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل متخصص جرایم رایانه ای
تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد .