بهترین وکیل حضانت در مشهد
چنانچه در این حیطه نیاز به وکیل متخصص میباشید با شماره ذیل تماس حاصل فرمایید .
بهترین وکیل حضانت در مشهد
سلام، من فاطمه جعفری هستم، کارشناس ارشد حقوق و پشتیبان سایت راه امید. خوشحالم که سایت ما رو برای مطالعه انتخاب کردید. توی این مقاله میخوایم درباره حضانت فرزند بعد از طلاق والدین صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
متأسفانه یکی از دغدغههای مهم این روزها، فرزندان بیگناهی هستند که درگیر اختلافات والدینشون شدن. والدینی که خودشون هم گاهی قربانی تصمیمات اشتباه بودن و جدایی رو تجربه کردن. طلاق، با تمام چالشهاش، بخشی از واقعیتهای جامعهست و نمیشه اون رو نادیده گرفت. بنابراین بهتره برای حفظ آرامش خودتون و فرزندان عزیزتون، تصمیمی هوشمندانه و آگاهانه بگیرید. تیم حقوقی مؤسسه راه امید، از ابتدا تا انتهای این مسیر همراهتونه.
حضانت چیست؟
حضانت یعنی مسئولیت مراقبت، سلامت و آرامش کودک، که در حالت کلی به عهده پدر و مادره. اما اگر یکی از اونها حضور نداشته باشه یا شرایط لازم رو نداشته باشه، دادگاه تصمیم میگیره چه کسی این مسئولیت رو به عهده بگیره.
حضانت فرزندان بعد از طلاق به چه صورت است ؟
طبق قانون، حضانت فرزند دختر تا سن ۷ سالگی با مادره و از ۷ تا ۹ سالگی با پدر. در مورد پسر هم، تا ۷ سالگی با مادر و از ۷ تا ۱۵ سالگی با پدر خواهد بود. از سن ۹ سالگی برای دختر و ۱۵ سالگی برای پسر، بچهها دیگه از حضانت خارج میشن و تحت ولایت قرار میگیرن و خودشون با نظر دادگاه مشخص میکنن با کدوم والد زندگی کنن.
ضمناً اگر در عقد نکاح، در مورد حق حضانت توافقی صورت گرفته باشه، شرایط میتونه متفاوت باشه.
حضانت در طلاق توافقی چگونه است؟
در طلاق توافقی، همه مسائل از جمله مهریه و حضانت، با توافق زوجین مشخص میشه. این توافق به دادگاه ارائه میشه و قاضی با توجه به شرایط والدین، تصمیم نهایی رو میگیره.
البته نباید فراموش کرد که دادگاه شرایط والدین رو بهدقت بررسی میکنه و اگر متوجه بشه که مثلاً:
-
سلامت کودک در خطره
-
آرامش روحی کودک آسیب دیده
-
یکی از والدین اعتیاد داره
-
یکی از اونها ازدواج مجدد کرده
-
سابقه سوءاستفاده از کودک وجود داره
-
یکی از والدین سابقه کیفری یا بیماری روانی داره
در این صورت میتونه حضانت رو از اون والد سلب کنه.
آیا وقتی حضانت با مادر است نفقه از طرف پدر قطع میشود؟
برخی تصور میکنن وقتی حضانت با مادره، دیگه پدر مسئولیتی در قبال هزینههای کودک نداره. اما این باور اشتباهه. در همه حالتها، حتی اگر حضانت با مادر باشه، پرداخت نفقه فرزند به عهده پدره. در صورت نبود یا ناتوانی پدر، این وظیفه بر عهده پدربزرگ پدری قرار میگیره.
حضانت و نفقه در ازدواج موقتبه چه ترتیبی هست ؟
بعد از پایان عقد موقت، حضانت و نفقه تفاوتی با ازدواج دائم نداره. یعنی حضانت فرزند دختر تا ۷ سالگی با مادره و از ۷ تا ۹ سالگی با پدر. برای پسر هم تا ۷ سالگی با مادر و از اون به بعد تا ۱۵ سالگی با پدر خواهد بود. نفقه همچنان با پدره.
حق ملاقات فرزند چطوری تعیین میشود؟
دادگاه با توجه به شرایط و مصلحت کودک، زمان و مکان ملاقات با فرزند رو مشخص میکنه. در طلاق توافقی هم اگر والدین به توافقی نرسن، دادگاه زمانبندی دقیق ملاقاتها رو تعیین میکنه.
و در پایان
حضانت یکی از مسائل حساس و پیچیده حقوقیه. هر تصمیم نادرست ممکنه آینده و آرامش کودک رو تحت تأثیر قرار بده. بنابراین، پیشنهاد میکنیم قبل از هر اقدامی، حتماً با وکلای متخصص مؤسسه راه امید مشورت کنید.