بررسی جرم دزدی از محل کار – مجازات سرقت از محل کار چیست؟

مجازات جرم دزدی از محل کار

مشاوره حقوقی رایگان – جرم دزدی از محل کار چگونه اثبات می شود؟ قبل از آن اجازه دهید موضوع را از یک جهت دیگر بررسی کنیم.  نرخ بیکاری نسبت به سال های قبل افزایش یافته است و افراد زیادی بیکار شده اند. در این بین افرادی هم هستند که در شغلی مشغول به کار هستند اما مرتکب خطا می شوند و آن را از دست می دهند. یکی از شروط لازم برای استخدام بیشتر شغل ها نداشتن سابقه کیفری است. هنگامی که فردی در محلی مشغول به کار است اعمال او هم روی محل کار تاثیر می گذارد و اگر تلاش و پشتکار زیادی داشته باشد می تواند سبب پیشرفت شغل خود شود و اگر به اندازه کافی تلاش نکند می تواند مشکلاتی را ایجاد کند. به همین علت است که هنگام استخدام به ویژگی های اخلاقی هم توجه می شود.  یکی از مشکلاتی که در این زمینه به وجود می آید سرقت کارگر از کارفرما است. متاسفانه بعضی از افراد از اعتماد کارفرما سوء استفاده می کنند و از او دزدی می کنند. البته قانون به این شرایط فکر کرده است و برای جرم دزدی از محل کار قوانینی در نظر گرفته است.

 

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل متخصص سرقت

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

درخواست وکیل

انواع سرقت و پیگیری آن

منظور از سرقت، دزدیده  شدن یک شئ یا وسیله  توسط شخصی به غیر از صاحب آن است. متاسفانه سرقت  از جرایم رایج در کشور است که انواع مختلفی هم دارد. به طور مثال انواع سرقت شامل موارد زیر می شود.

  • سرقت تعویضی
  •   سرقت حدی
  •   سرقت شب
  •   سرقت روز
  •   سرقت اینترنتی
  •   سرقت مسلحانه

قبل از اینکه بخواهیم برای سرقت به دادگاه ها و شورا های حل اختلاف مراجعه کنیم باید دلیل محکمه پسندی داشته باشیم یعنی این دلایل باید به گونه‌ ای باشند که بتوانند تحقق جرم سرقت را اثبات کنند. یکی از عواملی که در مورد سرقت وجود دارد این است که شخصی که چیزی را دزدیده است باید این کار را با آگاهی و از روی عمد انجام داده باشد. یعنی اگر به اشتباه مالی را تصاحب کند و قصد سرقت نداشته باشد و پس از مدتی متوجه شود که آن وسیله و یا مال از آن او نیست و آن  را به صاحبش برگرداند سارق به حساب نمی آید. البته اگر سرقت‌ مسلحانه صورت بگیرد برای اثبات آن باید شرایط بیشتری وجود داشته باشد.  در سرقت مسلحانه این که سارق از سلاح خود استفاده کند یا نکند تفاوتی ندارد.اگر در سرقت از تفنگ و نارنجک و پنجه بوکس و چاقو و شمشیر و قمه یا سرنیزه و یا تفنگ های شکاری مثل ساچمه زنی و بیهوش کننده و یا تفنگ هایی که با آن ها آبزیان را شکار می کنند در اختیار سارق باشد سرقت مسلحانه به حساب می آید.

شرط شکایت و مجازات جرم دزدی از محل کار

برای شکایت و مجازات سرقت کارگر از کارفرما بهتر است که با وکیل مشورت کنید. وکیل می تواند شما را با تمامی مراحل شکایت آشنا کند. در واقع در صورتی که برای جرم دزدی از محل کار از یک وکیل کمک بگیرید علاوه بر آنکه سرعت کار خود را بالا می برید می توانید آن را با کیفیت بالا تری انجام دهید.  پیش از پیگیری برای مجازات سرقت کارگر از کارفرما دقت کنید که تنها زمانی می توانیم بگوییم جرم صورت گرفته است که شرایط زیر وجود داشته باشد و در غیر این صورت نمی توان اثبات کرد که دزدی صورت گرفته است.

  • عنصر مادی: اولین شرط برای وقوع جرم این است که یک عمل نادرستی از سوی یک شخصی انجام بگیرد. برای سرقت زمانی می توانیم بگوییم چنین جرمی صورت گرفته است که فردی چیزی را بردارد و آن را جا به جا کند و این عمل خود را به صورت پنهانی و یا علنی انجام دهد. در این صورت این اتفاقات بدون رضایت صاحب مال انجام شده است.
  • عنصر معنوی: هنگامی که فردی بخواهد کاری را انجام دهد ابتدا باید قصد آن را داشته باشد و درباره چگونگی انجام کار خود فکر کند. برای  سرقت تنها زمانی می توانیم بگوییم این جرم صورت گرفته است که شخصی دزدی کرده است و پس از سرقت مال را از آن خود می داند. اگر فرد قصد و سوء نیتی نداشته باشد و عمل سرقت سهوا انجام شده باشد مرتکب جرم نشده است.
  • عنصر قانونی: یکی دیگر از شرایط وقوع جرم وجود عنصر قانونی است. در واقع طبق این عنصر زمانی می توانیم بگوییم جرمی صورت گرفته است که عمل انجام شده طبق قانون خلاف باشد و برای آن مجازاتی در نظر گرفته شده باشد.

ویژگی های مال سرقتیویژگی های مال سرقتی

برای بررسی کردن جرم دزدی از محل کار باید بدانید که اگر مال ویژگی های زیر را داشته باشد می توانیم بگوییم مال به سرقت رفته است در غیر این صورت مال دزدی نخواهد بود.

  • مالی که دزدیده شده است باید در اختیار صاحب اصلی اش نباشد و مالکیت مال با شخصی باشد که آن را دزدیده است.
  • مالکیت مالی که دزدیده شده باشد، باید در حین عمل سرقت به عهده شخصی به غیر از سارق باشد.
  • زمانی می توانیم بگوییم سرقت انجام شده است که سارق یک شئ و یا وسیله ای را دزدیده باشد. در واقع چیز هایی که وجود خارجی داشته باشند و بتوان ان ها را جا به جا کرد در معرض سرقت قرار میگیرد.

مشاوره تلفنی و معرفی وکیل متخصص سرقت اینجا کلیک کنید

سرقت از کارفرما

کارگر در موارد زیر احتمال دارد از کارفرما چیزی را به سرقت ببرد:

  • سرقت به وسیله امانت دار
  • سرقت اسناد
  • از بین بردن مهر

 

اگر کارفرما شئ و یا وسیله ای را به امانت به کارگر بدهد و او به جای امانت داری آن را تصاحب کند طبق ماده ۵۴۵ قانون مجازات اسلامی به ۳ تا ۱۰ سال حبس محکوم می شود. همچنین ممکن است  شرایط محل کار به گونه ای باشد که کارگر بتواند به برخی از اسناد دسترسی داشته باشد. اگر کارگر به مواردی مانند چک و سفته و سند هایی که در دفاتر ثبت رسمی به امضا می رسند دسترسی داشته باشد و آنها را بدون هماهنگی بردارد و یا به اسناد دسترسی نداشته باشد و با کمک اعمالی مانند برداشتن کلید گاوصندوق و یا آگاهی از رمز آن برای دزدیدن اسناد وارد عمل شود طبق ماده ۵۴۴ قانون مجازات اسلامی به ۶ ماه تا دو سال حبس محکوم می شود. همچنین اگر برای از بین بردن مهر و پلمپ و یا محو کردن آنها اقداماتی انجام دهد طبق ماده ۵۴۶ مجازات قانون اسلامی به ۲ تا ۱۰ سال حبس محکوم می شود. با توجه به مواردی که گفتیم می توانیم برای درخواست وکیل در این حوزه از طریق فرمی که در سایت راه امید  قرار دارد درخواست بدهید و از تجربیات آنها استفاده نمایید.

 

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل متخصص سرقت

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

درخواست وکیل

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما
درخواست مشاوره حقوقی تلفنی

با تکمیل فرم ظرف نیم ساعت با شما تماس گرفته میشود
درخواست مشاوره حقوقی تلفنی
با تکمیل فرم ظرف نیم ساعت با شما تماس گرفته میشود