وکیل جرایم پزشکی در تهران + سیر تا پیاز شکایت از پزشک ۱۴۰۳
وکیل جرایم پزشکی در تهران
وقتی به پزشک مراجعه میکنیم، با دل گرمی و اعتماد به دستای حرفهای اونها امید داریم که درمان بشیم. اما گاهی، همین مسیر درمان ممکنه با اشتباهات پزشکی و قصورهای غیرمنتظرهای روبهرو بشه که به جای بهبود، آسیب بیشتری به ما بزنه. اینجاست که نقش وکیل جرایم پزشکی پررنگ می شه؛ کسی که می تونه حق و حقوق ما رو در برابر این اشتباهات احیا کنه. در این مقاله، به سیر تا پیاز شکایت از پزشک و هر چیزی که لازمه بدونید، میپردازیم تا اگر روزی بهش نیاز پیدا کردید، بهترین تصمیم رو بگیری
وکیل جرایم پزشکی در تهران؛ چرا و کی باید سراغش بریم؟
گاهی ممکنه خدمات پزشکی به جای درمان، مشکلات بیشتری ایجاد کنه. اینجا هست که نقش وکیل متخصص جرایم پزشکی پررنگ می شه تا از حقوق شما در برابر قصورات و تخلفات پزشکی دفاع کنه
قصور پزشکی؛ یعنی چی و چطوری می تونید پیگیری کنید؟
خیلی وقتها قصور یا اشتباه پزشکی ممکنه به دلیل بیتجربگی، خطای انسانی یا حتی تجهیزات نامناسب رخ بده. این بخش میتونه توضیح بده که قصور پزشکی دقیقا چه مواردی رو شامل می شه و چطوری می تونید پیگیرش بشید
وکیل جرایم پزشکی چه کمکی به شما می کنه؟
وکلای متخصص در جرایم پزشکی با شناخت کامل قوانین و راههای اثبات قصور یا تخلف، میتونن کمک کنن تا پرونده شما به بهترین نتیجه برسه. وکیل جرایم پزشکی در زمینههای مختلفی مثل خطاهای جراحی، تشخیص اشتباه، تجویز داروهای اشتباه و موارد دیگه میتونه موثر باشه
راههای شکایت از پزشک در تهران؛ قدم به قدم تا عدالت!
اولین قدم: مشاوره با یک وکیل متخصص جرایم پزشکی و بررسی جزئیات پرونده
قدم دوم: جمعآوری مدارک پزشکی و سایر شواهد
قدم سوم: ثبت شکایت در سازمان نظام پزشکی یا دادسراهای مربوطه
مدارک لازم برای شکایت از پزشک؛ هر چیزی که باید بدونید
در این بخش، توضیح داده میشه که چه مدارکی برای شروع شکایت لازمه؛ از جمله گزارشهای پزشکی، اسناد درمانی، گزارشات بیمارستان و…
مراحل قانونی شکایت از پزشک؛ از کجا شروع کنیم؟
در این بخش، مراحل قانونی برای پیگیری شکایت از پزشک، از ثبت شکایت تا بررسیهای کارشناسی، صدور حکم و احتمال اعتراضات بعدی، توضیح داده می شه
چه زمانی به وکیل جرایم پزشکی نیاز داریم؟
اگر حس میکنید که در اثر خطای پزشک دچار آسیب شدهاید و به نوعی عدالت براتون رعایت نشده، اینجا وقتشه که از یه وکیل حرفهای جرایم پزشکی کمک بگیرید. وکیل می تونه شما رو با قوانین و حقوقتون آشنا کنه و قدم به قدم کنار شما باشه
بهترین وکیل جرایم پزشکی در تهران کیه و چطور پیداش کنیم؟
پیدا کردن یه وکیل کاربلد در حوزه جرایم پزشکی می تونه چالشبرانگیز باشه. این بخش می تونه به ویژگیهای یک وکیل خوب و معیارهای انتخاب او اشاره کنه و در نهایت بهترین راههای پیدا کردن وکیل متخصص در تهران رو بیان کنه
پرسشهای پرتکرار درباره شکایت از پزشک و جرایم پزشکی
در آخر می تونید به سوالات متداول در این زمینه پاسخ بدید؛ مثل اینکه «آیا شکایت از پزشک هزینه داره؟» یا «چقدر طول می کشه تا پرونده رسیدگی بشه؟»
این مقاله با استفاده از زبان ساده و تیترهای جذاب، تمام نکات مهم رو درباره وکیل جرایم پزشکی و شکایت از پزشک پوشش می ده و می تونه برای مخاطبان مفید باشه
مشاوره حضوری یا مشاوره تلفنی با وکیل جرایم پزشکی در تهران
تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد .
قصور پزشکی؛ وقتی همه چیز از کنترل خارج میشه
قصور پزشکی یعنی هر خطا یا کوتاهی در حین تشخیص، درمان یا حتی پیگیری که باعث آسیب به بیمار میشه. این اشتباهات ممکنه به دلیل خستگی، بیتجربگی یا تجهیزات نامناسب رخ بده.
مسئولیت کیفری پزشک چیست؟
در صورتی که عمل پزشکی منجر به ایراد یا صدمه بدنی به جسم بیمار و یا منتهی به فوت وی شود، پزشک دارای مسئولیت کیفری است درنتیجه برای اعمال این نوع مسئولیت، بیمار یا اولیای دم وی باید مبادرت به طرح شکایت کیفری در دادسرای عمومی و انقلاب محل وقوع جرم نماید.
پزشک زمانی از نظر کیفری مرتکب جرم میشود که خطای او از عمد و همراه با سوءنیت بوده و عمل او از نظر قانون جرم انگاری شده باشد.
طبق قانون ۲۹۵ مجازات اسلامی اگر پزشک یا پرستار وظیفه خود را ترک کنند و بدین ترتیب جنایتی رخ دهد یا بیمار دچار مشکلی شود و نیاز به کمک داشته باشد اما به سبب نبودن پرستار یا پزشک در وظیفه قانونی خود آسیبی به وی وارد شود جنایت او بر حسب شرایط عمدی یا غیر عمدی تعیین گردیده و مجازات او اعمال میشود.
همینطور در ماده ۴۹۵ مجازات اسلامی نیز بیان شده است که هرگاه پزشک در معالجاتش موجب آسیب به بیمار یا تلف شدن او گردد ضامن دیه است ، مگر اینکه طبق قوانین پزشکی و فنی عمل کرده باشد یا قبل معالجه برائت بگیرد. (برائت نامه به فرمی میگویند که در آن بیمار میپذیرد که اگر پزشک مرتکب کوتاهی و یا تقصیر نشود و بازهم به او آسیبی وارد شود، او را مسئول نمیداند و مسئولیتش با خود بیمار است .)
طبق ماده ۴۹۶ داریم درموارد ضروری که نمیتوان از بیمار یا اولیا او برائت نامه گرفت و پزشک طبق قوانین اقدام به درمان مریض کند ، جزء شرایط وقوع جرم توسط پزشکان نیست و کسی مسئول صدمات وارده بر بیمار یا تلف شدن مریض نمیباشد.
همچنین پزشک باید بتواند اثبات کند که تمامی قوانین و موازین را رعایت کرده است . لازم به ذکر است که در صورتی که پزشک برائت اخذ کند و موجب تقصیر بشود علاوه بر مجازات انتظامی ، کیفرهای قانونی نیز شامل او میشود.
برای بررسی ماهیت مسئولیت کیفری پزشک این نکته حائز اهمیت است که اگر مریض یا پرستار بداند که درمان اشتباه است و موجب آسیب به بیمار میشود اما سکوت کند آنگاه مسئولیت این خسارات برعهده پزشک نیست و به عهده پرستار یا خود بیمار میباشد.
مراجع صالح به رسیدگی به جرایم پزشکی
تخلفات پزشکی به مواردی گویند که پزشک بر خلاف قوانین و مقررات وضع شده صنفی رفتار کند بعنوان مثال سهل انگاری در انجام وظیفه و یا افشای اسرار ولی جرایم پزشکی مواردی هستند که در قانون مجازات اسلامی قانونگذار برای آن مجازات در نظر گرفته است ولی شخصی که مرتکب آن می شود پزشک و یا جزء تیم پزشکی است.
رسیدگی به تخلفات پزشکی در صلاحیت دادسرای انتظامی پزشکی و رسیدگی به جرایم در حیطه صلاحیت محاکم عمومی دادگستری است و رسیدگی به تخلفات پزشکی توسط هیات های بدوی انتظامی مانع رسیدگی توسط محاکم قضایی نمی شود بلکه ممکن است پزشک اقدام به عملی نماید که واجد وصف مجرمانه باشد و چون چنین امری تخلف نیز محسوب می شود ، محاکم دادگستری و هیات های بدوی انتظامی هر کدام می توانند جداگانه به موضوع رسیدگی کنند .
به عبارت خیلی ساده تر مردم در صورتی که مشکلی در روند درمان و اقدامات پزشکی پیدا کنند،چه ناشی از جراحی های مختلف زیبایی باشد و چه از اقدامات غیر جراحی یا فرآیندهای دندانپزشکی و یا استفاده از خدمات زیبایی پوست میتوانند به یکی از این مراجع مراجعه کنند :
۱. دادسرای ویژه امور پزشکی که از این طریق می توانند دیه و خسارات وارد شده را مطالبه کرده و حتی اگر پزشک مرتکب قصور شده باشد نیز مجازات او را هم از دادگاه بخواهند.
۲.شورای حل اختلاف که در واقع به پرونده هایی که دیه درخواستی در آنها کمتر از ۵ میلیون تومان باشد را رسیدگی می کنند.
۳.دادسرای انتظامی سازمان نظام پزشکی که میتواند برخورد انتظامی با پزشک خواهد بود که طیف وسیعی از اقدامات از توبیخ کتبی تا لغو پروانه طبابت به شکل دائمی و … را در بر می گیرد.
مجدد باید تاکید کرد که در اکثر موارد نیز می توان هم به سازمان نظام پزشکی و هم به محاکم دادگستری به شکل همزمان مراجعه کرد و هیچکدام مانعی برای صلاحیت دیگری محسوب نمی شود.
نحوه رسیدگی به جرایم پزشکی
نحوه رسیدگی به جرایم پزشکی پس از ثبت شکایت به این گونه است که پرونده مطروحه در تهران به دادسرای ناحیه ۲۶ ویژه رسیدگی به جرایم پزشکی و دارویی و در شهرستانها به شعباتی از دادسراها که ویژه رسیدگی به جرایم پزشکی و دارویی هستند نیز ارجاع داده میشود.
روند رسیدگی به پروندههای پزشکی در دادسرای جرایم پزشکی به این شیوه است که پس از طرح و ارجاع موضوع به کمیسیونهای پزشکی، پرونده بررسی میشود و اگر قصور کادر درمانی مشخص شود، موارد به شعبه رسیدگی کننده پرونده ارسال میشود.
بعد از ارسال پرونده به شعبه رسیدگی کننده،احضار پزشک و یا تیم پزشکی است که از آنها شکایت شده است.
بعد از ادای توضیحات اگراثبات شد برای دادگاه که قصوری رخ نداده قرار منع یا موقوفی تعقیب صادر میکند، در غیر این صورت پرونده را با صدور کیفرخواست پرونده را به دادگاه ارسال میکند و دادگاه عمومی جزایی نیز بر اساس محتویات پرونده، نظریه کارشناس و دفاعیات هردو طرف اقدام به صدور رای میکند .در دادگاه های عمومی جنبه جزایی و یا حقوقی نسبت به قصور پزشکی، قابل رسیدگی است.
از نظر کیفری ، اگر اقدامات پزشک که باعث صدمات بدنی در بیمار شده است، عمد و یا غیر عمد تشخیص داده شود، دادگاه متناسب با آن حکم صادر می کند. طبق ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی سال ۱۳۹۲ مرتکب را به مجازاتهای تبعی شامل محرومیت دورهای به اشتغال حرفه پزشکی و یا لغو پروانه محکوم می کند.
از نظر حقوقی، در ماده ۴۹۵ قانون مجازات اسلامی پیش بینی کرده که پزشک باید دیه پرداخت کند هرگاه در معالجاتی که انجام میدهد موجب تلف یا صدمه بدنی شود.
در سال ۸۹ شوراهای حل اختلاف ویژه امور پزشکی تاسیس شد و همچنین در تهران مجتمع شماره ۲۹ شورای حل اختلاف به امور بهداشتی و پزشکی اختصاص یافته است.
رسیدگی و حل و فصل اختلافات اعضای جامعه پزشکی با یکدیگر و اختلافات جامعه پزشکی با سایر افراد در صورتی که مبلغ خواسته یا محکوم به کمتر از ۲۰ میلیون تومان باشد و یا هر دوطرف در خصوص ارجاع پرونده به شورا توافق داشته باشند، صلاحیت شورای حل اختلاف را در بر دارد .
قانون تعزیرات حکومتی امور بهداشتی و درمانی مصوب سال ۶۷ مورد زیر جرم محسوب میشود:
۱. ایجاد مؤسسات پزشکی غیر مجاز توسط اشخاص فاقد صلاحیت از نظر تخصصی نیز جرم بوده و متخلف به مجازاتهایی همچون مجازات های زیر محکوم میشود:
مرتبه اول – ضبط کلیه ملزومات مؤسسه بنفع دولت و تعطیل شدن مؤسسه.
مرتبه دوم – علاوه بر مجازاتهای مرتبه اول، جریمه نقدی نیز از یک میلیون تا ۱۰ میلیون ریال واعلام نام در جراید.
مرتبه سوم – علاوه بر مجازاتهای مرتبه دوم، از شش ماه تا یک سال زندان
۲. ایجاد مؤسسه پزشکی توسط افراد متخصص بدون پروانه کارجرم است و فرد متخلف به مجازاتهای زیر محکوم میشود:
مرتبه اول -توبیخ کتبی و درج در پرونده پزشکی ، تعطیل مؤسسه .
مرتبه دوم – علاوه بر مجازاتهای مرتبه اول، جریمه نقدی از یکصد هزار ریال تا یک میلیون ریال.
مرتبه سوم – علاوه بر مجازاتهای مرتبه اول،ضبط اموال مؤ سسه بنفع دولت و جریمه به میزان یک میلیون تا ۱۰ میلیون ریال .
۳. جلوگیری و خودداری بیمارستانها از پذیرش و ارائه خدمات اولیه لازم به بیماران اورژانس جرم محسوب شده و متخلف به مجازاتهای زیرمحکوم میشود:
مرتبه اول – جریمه نقدی به مقداره یکصد هزار تا پانصد هزار ریال، توبیخ کتبی و درج در پرونده پزشکی.
مرتبه دوم – جریمه نقدی از پـانصـد هزار تـا یک میلیون ریال بعلاوه لغو پروانه مسئول فنی مؤسسه و توبیخ کتبی و درج در پرونده پزشکی.
مرتبه سوم – لغو پروانه مسئول فنی مؤسسه، لغو پروانه تاسیس، توبیخ کتبی و درج در پرونده پزشکی ، جریمه نقدی از مبلغ یک میلیون تا ۵ میلیون ریال.
۴. ایجاد و یا ارائه خدمات مازاد بر احتیاج به منظور سود جویی و یا دخل و تصرف در صورتحساب و اضافه دریافت از نرخهای اعلام شده از ناحیه وزارت بهداشت، درمان و آمـوزش پزشکی جرم است و متخلف به مجازاتهای ذیل محکوم میگردد:
مرتبه اول – جریمه نقدی به میزان دو برابر اضافه دریافتی از بیماران، توبیخ کتبی و نیز درج در پرونده پزشکی
مرتبه دوم – لغو پروانه مسئول فنی، توبیخ کتبی و درج در پرونده پزشکی و جریمه نقدی به میزان ۵ برابر اضافه در یافتی از بیماران.
مرتبه سوم – لغو پروانه مسئول فنی، لغو پروانه تاسیس، توبیخ کتبی و درج در پرونده پزشکی و جریمه نقدی به میزان ۱۰ برابر اضافه دریافتی از بیماران.
در ادامه، چند نوع از مهمترین قصورهای پزشکی رو بررسی میکنیم:
۱. خطاهای جراحی
شاید رایجترین نوع قصور، خطاهای جراحی باشه. این خطاها می تونن شامل برش اشتباه، جاگذاری نامناسب وسایل جراحی در بدن بیمار، آسیب به ارگانهای مجاور و حتی انجام جراحی روی عضو اشتباه باشن. این نوع قصورها گاهی می تونن نتایج جبران ناپذیری به جا بذارن
۲. تشخیص اشتباه یا تأخیر در تشخیص
تشخیص نادرست یا دیرهنگام می تونه باعث بشه بیماری به مرحله پیشرفته برسه و حتی درمانش سخت یا غیرممکن بشه. به عنوان مثال، تشخیص اشتباه سرطان در مراحل اولیه می تونه به درمان ناقص و گسترش بیماری منجر بشه. این موضوع به ویژه در شرایط بحرانی اهمیت بیشتری پیدا می کنه
–
۳. تجویز داروهای اشتباه
گاهی پزشکان به اشتباه دارویی رو برای بیمار تجویز می کنن که با وضعیت او سازگار نیست یا حتی عوارض جدی به همراه داره. اشتباه در تجویز دارو به ویژه در بیماران مسن یا بیمارانی با بیماریهای مزمن ممکنه منجر به آسیب جدی یا حتی مرگ بشه
—
۴. خطا در بیهوشی
بیهوشی فرایند حساسیه که کوچکترین اشتباه در دوز دارو یا آمادهسازی بیمار می تونه عوارض جبران ناپذیری داشته باشه. بیهوشی نادرست ممکنه باعث بیدار شدن بیمار در حین جراحی، ایجاد عوارض تنفسی یا حتی کما بشه
۵. عدم پیگیری و نظارت پس از عمل
برخی مواقع پزشکان پس از جراحی یا درمان اولیه، پیگیریهای لازم رو انجام نمی دن. این موضوع ممکنه باعث تشدید عفونتها، عدم بهبودی و حتی نیاز به عمل مجدد بشه
۶. تجهیزات نامناسب یا استفاده نادرست از وسایل پزشکی
گاهی تجهیزات پزشکی که باید به دقت استریل بشن، درست آماده نمی شن یا از وسایلی استفاده می شه که مطابق استانداردهای لازم نیستند. این قصور می تونه منجر به عفونت، واکنشهای آلرژیک و حتی آسیبهای جسمی جدی بشه
چه موقع باید شکایت کنیم؟ آیا قصور پزشکی اثبات شدنیه؟
اگر احساس میکنید که در اثر اشتباه پزشکی دچار آسیب شدید، حتماً با وکیل متخصص مشورت کنید تا بررسی کنه آیا قصور اتفاق افتاده یا خیر و شما رو راهنمایی کنه. قصور پزشکی قابل اثباته اما نیاز به مدارک معتبر و کارشناسهای خبره داره
قصور پزشکی موضوعی جدیه و ممکنه تأثیرات زیادی بر روی سلامت جسمی و روانی بیماران بذاره. با داشتن اطلاعات و بهرهگیری از یک وکیل متخصص، میتو نید مطمئن بشید که حقوق شما حفظ می شه
مشاوره حضوری یا مشاوره تلفنی با وکیل جرایم پزشکی در تهران
تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد .