وکیل طلاق توافقی بدون حضور زوجین با کمترین زمان
وکیل طلاق توافقی
چرا به وکیل طلاق نیاز داریم؟
وقتی که عقد نکاح بین دختر و پسر بسته میشود، حقوق و تکالیفی برای هر دو طرف ایجاد میگردد. اما در مواردی که امروزه تعداد آنها کم نیست، زن و شوهر متوجه میشوند که دیگر توان یا تمایل به ادامه زندگی با یکدیگر را ندارند. این امر به علتهای مختلفی از جمله خیانت طرف مقابل، اعتیاد، بیکاری، عدم توانایی جنسی، بچهدار نشدن و … باشد.
بنابراین، زن و شوهر تصمیم میگیرند که به عنوان آخرین راهکار، طلاق بگیرند. پس، باید مراحل طلاق را شروع کنند. هرچند زن و شوهر میتوانند خود نیز برای طلاق اقدام کنند اما استفاده از یک وکیل متخصص میتواند بسیار به آنها در رسیدن به نتیجهی مطلوب خود کمک کنند. به طور کلی، در اصل ۲۵ قانون اساسی ایران آمده که هرکسی که مشکل قانونی پیدا میکند، میتواند وکیل داشته باشد. پس، داشتن وکیل هم حق برای زن و هم حق برای شوهر است. همچنین، پروندههای طلاق معمولا پروندههای تخصصی هستند که حقوق و وظایفی را برای زن و شوهر به وجود میآورند. اگر زن و شوهر از قوانین خانوادگی آگاه نباشند-که معمولا نیستند- ممکن است در دادگاه خانواده محکوم بشوند که هم هزینههایی که کردهاند، هدر میشود و هم وقتی که گذاشتهاند. اما اگر وکیل داشته باشند،
برای گرفتن طلاق توافقی ۱۰ روزه و مشاوره حضوری رایگان اینجا کلیک کنید.
چون وکیل هم از قوانین طلاق آگاهی دارد و هم به رویه قضایی و اینکه هر قاضی چجور رایی میدهد و چه تفکری دارد، میتواند به راحتی و در زمان کوتاهتری رای به نفع موکل خود بگیرد. مثلا همانطور که وقتی کسی مریض میشود، دکتر میرود و خودش دارو نمیخورد، بهتر است وقتی مشکل حقوقی یا خانوادگی پیدا میکند نیز به وکیل مراجعه کند. وکیل طلاق هم با بررسی وضعیت زندگی زن و شوهر- چون در طلاق، اینکه چطور زن و شوهر زندگی میکردند اهمیت دارد- بهترین و کوتاهترین راهکار برای طلاق را پیشنهاد و استفاده میکند. بنابراین، استفاده از وکیل در زمان طلاق، میتواند به رسیدن به نتیجه دلخواه در کوتاهترین زمان ممکن منجر شود.
مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل متخصص طلاق توافقی
تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد .
وکیل خوب طلاق چه ویژگیهایی دارد؟
وکلای طلاق جدای از اینکه چه نوع طلاقی باشد- اعم از طلاق توافقی، طلاق یکجانبه از طرف مرد و طلاق یک جانبه از طرف زن- باید خصوصیاتی داشته باشند. یک وکیل متخصص و باتجربه باید پرونده طلاق را بررسی کند و بفهمد دیگر مشکل زن و شوهر قابل حل نیست. یعنی طلاق بهترین راهکار است. مثلا اگر زن آمده میگوید “شوهرم خیلی من رو دوست داره اما وقتی با خانواده شوهرم میریم بیرون، مادرشوهر یا پدرشوهرم صندلی جلوی ماشین می نشینند!!! حالا طلاق میخواهم.” خب این مشکلی نیست که یک زندگی را خراب کند. در این صورت، وکیل باید مطالعات روانشناسی داشته باشد یا با یک روانشناس همکاری داشته باشد که بتواند در این طور مواقع کیان خانواده را حفظ کند. یعنی به خاطر حقالوکاله، زندگی بقیه را خراب نکند.
همچنین، وکیل باید اخلاق حرفهای داشته باشد. یعنی هرآنچه که مربوط به اخلاق کاری است، وکیل باید داشته باشد مثلا باید خوشبرخورد و مودب و صادق باشد و وعده و وعید ناحق به موکل خود ندهد. هرآنچه موکل به وکیل میدهد مثل اطلاعاتی که شفاهی و با صحبت میگوید یا اسناد و مدارکی که میدهد، باید نزد وکیل محرمانه بماند و تحت هیچ شرایطی فاش نشود. وکیل باید مصلحت موکل خود را رعایت کند مثلا وکیلی که وکیل زن در پرونده طلاق است، نباید چون مرد پول بیشتری به او پیشنهاد داده به نفع مرد عمل کند. وکیل باید در مباحث خانوادگی در کنار تخصص، تجربه هم داشته باشد. وکیلی که سالها پرونده کیفری داشته، هرچند میتواند پرونده خانواده هم داشته باشد ولی به اندازه وکیلی که تجربه در زمینه حقوق خانواده دارد، تجربه ندارد. نکته مهم نیز این است که هرکسی نمیتواند وکیل باشد بلکه وکیل باید پروانه وکالت داشته یا کارآموز باشد
قرارداد وکالت طلاق و نحوه تنظیم آن :
ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی گفته که وقتی که شوهر وکالت در طلاق به زن میدهد، زن حق طلاق دارد.
وکالت در طلاق زن باید به صورتی تنظیم بشود که بعدا مشکلی پیش نیاید و زن بتواند به راحتی با استفاده از این وکالتنامه طلاق خود را بگیرد. یکی از مسائل مهمی که حتما باید در وکالتنامه طلاق ذکر شود، این است که زن وکالت در طلاق دارد و خود زن میتواند برای طلاقش وکیل نیز انتخاب کند. به این کار در اصطلاحی حقوقی «توکیل به غیر» گفته میشود. یعنی در وکالتنامه طلاق باید حق توکیل به غیر توسط زن نیز ذکر شود. اگر این عبارت نباشد، انگار زن وکالت در طلاق ندارد و وکالتنامه عملا قابل استفاده نخواهد بود.
بهتر است مسائل دیگر نیز در وکالتنامه طلاق بیاید. مهمترین این مسائل عبارتند از:
۱- در مورد مهریه و نفقه و اجرتالمثل کارهای منزل که از حقوق مالی زن محسوب میشود، میتوانند باهم توافق کنند و در وکالتنامه طلاق ذکر کنند. مثلا توافق میکنند که شوهر ماهی دو سکه پرداخت کند که این را بهتر است در وکالتنامه بیاورند. همچنین، اینکه جهیزیه در چه زمانی و تا چه میزانی به زن برمیگردد، نیز مورد توافق قرار بگیرد.
۲- در مورد حضانت یا حق ملاقات فرزندان نیز توافق شود. بهتر است محل و شهر ملاقات فرزند یا فرزندان هم مشخص شود.
۳- در وکالتنامه ذکر شود که در قبال بخشیدن بخشی از مهریه زن، طلاق بائن اجرا شود. طلاق بائن یعنی طلاقی که در زمان عده (مدت زمانی که زن پس از طلاق یا فوت شوهرش، باید صبر کند و نمیتواند ازدواج کند) دیگر مرد نتواند رجوع کند.
لیست مواردی که زن میتواند طلاق بگیرد
گاهی زن و شوهر زندگی خود را دارای استحکام اولیه نمیبینند و تصمیم میگیرند که از یکدیگر جدا شوند. در قانون ایران طلاق اصولا در اختیار مرد است (ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی) اما مواردی نیز وجود دارد که زن میتواند درخواست طلاق کند که این درخواست میتواند توافقی یا یکجانبه باشد. در ادامه به این موارد اشاره میشود:
۱- آسانترین و سریعترین راه برای طلاق زن و شوهر، طلاق توافقی است که توسط خودشان یا وکلای آنها پیگیری میشود. یکی از علتهای آسان بودن این شیوه این است که زن و شوهردر مورد همه چی میتوانند باهم توافق کنند مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزند یا فرزندان و حق ملاقات و … به همین دلیل مراحل طلاق کوتاهتر و آسانتر میشود. مطابق قانون حمایت خانواده، زن و شوهر باید دادخواست طلاق توافقی خود را – چه خودشان و چه وکلای آنها- به دادگاه صالح بدهند. سپس، اگر هیچ یک از زن یا شوهر تجدیدنظرخواهی یا فرجامخواهی نکردند، گواهی عدم سازش توسط دادگاه صادر میشود. زن و شوهر میتوانند مستقیما با این گواهی به دفاتر ثبتی مراجعه کنند و طلاق بگیرند و آن را ثبت کنند. در طلاق توافقی دیگر نیازی به داوری نیست.
۲- در مواد ۱۱۱۹، ۱۱۲۹ و ۱۱۳۰قانون مدنی مواردی ذکر شده است که زن میتواند یک جانبه درخواست طلاق از دادگاه بکند و چنانچه رای دادگاه را بگیرد، میتواند از شوهرش جدا شود. در ادامه هر یک از این موارد بررسی میشود:
حق طلاق زن در صورت ازدواج مجدد همسر :
اگر زن وکالت در طلاق داشته باشد، میتواند یکجانبه درخواست طلاق از دادگاه کند.
اگر شوهر بدون اجازه همسر اول ازدواج مجدد بکند، زن حق طلاق دارد. ازدواج شوهر فرقی نمی کند دائم باشد یا موقت و در صورتی که زن بتواند آن را ثابت کند، حق طلاق دارد.
اگر مرد زندگی مشترک را ترک کند و زن و فرزند بدون نفقه به مدت طولانی رها کند مطابق ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی اگر غیبت مرد شش ماه متوالی باشد و عذر موجه ای برای ترک خانواده نداشته باشد حق طلاق به زن تعلق می گیرد.
اگر مرد رفتار سئو داشته باشد یا سوءقصد کند، به طوری که ادامه زندگی ممکن نباشد. مثلا مرد همسرش را در اختیار دوستانش قرار بدهد تا در مقابل پول یا مواد بگیرد. یا مثلا دست بزن داشته باشد. زن در این مورد حق طلاق دارد.
مشاوره تلفنی و معرفی وکیل متخصص طلاق توافقی اینجا کلیک کنید
طلاق در صورت عدم پرداخت نفقه :
اگر شوهر نفقه زن را ندهد در صورتی که از نظر مالی مشکلی ندارد، یا اینکه نتواند بدهد. در این صورت اگر به هیچ عنوان نتوان نفقه زن را پرداخت کرد مثلا شوهر مالی نداشته باشد که از طریق آن بتواند نفقه زن را داد یا مال دارد اما منتقل کرده، زن حق طلاق دارد.
طلاق بخاطر اعتیاد وسوء رفتار مرد :
در این ماده، عسر و حرج از موارد حق طلاق زن دانسته شده است. منظور از عسر و حرج، سختی است که زن در زندگی مشترک دارد به طوری که دیگر نتواند زندگی با شوهرش را ادامه بدهد. برخی از نمونههای عسر و حرج در این ماده ذکر شده است اما هر مورد دیگری که ثابت کند زن در سختی است و ادامه زندگی ممکن نیست، میتواند برای زن حق طلاق ایجاد کند. این نمونهها عبارتند از:
اعتیاد شوهر به مواد مخدر یا مشروبات الکلی. تفاوتی ندارد که چه نوع مواد مخدر یا مشروبات الکلی باشد، از هر نوع که باشد، زن حق طلاق دارد. البته در این مورد، پزشکی قانونی مهلتی را مشخص کرده و به شوهر فرصت میدهد که آن را ترک کند، اگر شوهر نتواند اعتیادش را ترک کند، زن حق طلاق دارد. همچنین، زندگی زن باید مختل شود یعنی مثلا مرد آنقدر معتاد است که نمیتواند خرج و مخارج زندگی و نفقه را بدهد یا الکلی محسوب میشود. معمولا رویه قضایی در صورت اعتیاد شوهر، حکم به طلاق زن میدهند.
اگر شوهر زندانی شود. البته باید محکومیت او قطعی باشد یعنی جرم او ثابت شده باشد و متهم نباشد و همچنین، باید حبسش از ۵ سال به بالا باشد. معمولا رویه قضایی در صورت حبس شوهر، حکم به طلاق زن میدهند.
سوء رفتار یا ضرب و شتم توسط شوهر.چنانچه مرد ثبات اخلاقی نداشته باشد و همسرش را مورد ضرب و شتم قرار دهد به صورتی که ادامه زندگی برای زن امکان پذیر نباشد و پزشکی قانونی و دادگاه این مساله را تایید کند زن حق طلاق خواهد داشت.
اگر شوهر بیماری صعبالعلاج داشته باشد. این بیماری میتواند روانی باشد یا جسمی. به طوری که دیگر زن تحمل زندگی مشترک را نداشته باشد. بنابراین، حق طلاق دارد.
باید توجه داشت که در موارد فوق، زن باید وجود هریک را برای دادگاه ثابت کند تا حق طلاق داشته باشد. در این صورت، دادگاه شوهر را وادار به طلاق دادن زن میکند ولی اگر شوهر طلاق ندهد، زن با حکم دادگاه طلاقش را میگیرد. معمولا رویه قضایی این است که دادگاه حکم به طلاق زن میدهد.
مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل متخصص طلاق توافقی
تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد .