وکیل خلع ید در قم | مشاوره حقوقی تلفنی

سلام مجتبی هستم کارشناس ارشد حقوق الان که دارین این مقاله رو میخونین یا دعوای خلع ید مطرح کردین یا علیه تون مطرح شده و کاملا مضطرب هستین،اصلا نگران نباشین با خوندن این مقاله و یک پرونده در همین زمینه و مراجعه به یک وکیل متخصص تو این زمینه میتونید به راحتی و بدون دغدغه مشکلتونو حل کنید پیشنهاد من اینه که این مقاله رو تا آخر بخونین و با وکیل مشاوره بشین:

 

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل خلع ید در قم

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

درخواست وکیل

خلع ید چیست ؟

خلع ید یک دعوای حقوقی در مورد اموال غیرمنقول (خانه، زمین، باغ) است و امکان شکایت کیفری در آن وجود ندارد. در مفهوم ساده دعوای خلع ید هنگامی مطرح می گردد که شخصی بطور غیرقانونی در مال غیرمنقول دیگری تصرف نماید و صاحب مال بخواهد مال خود را از دست متصرف خارج کند. ماده ۳۰۸ قانون مدنی: «غصب استیلا بر حق غیر است به نحو عدوان». واژه خلع ید در قانون مدنی ذکر نشده اما این ماده خلع ید را تصرف غاصبانه معرفی می کند که درواقع همان خلع ید است.به زبان ساده تر می توان گفت چنانچه ملک مالکی (اعم از اراضی و ابنیه) به هر دلیلی در تصرف شخص دیگری باشد و مالک راضـی به ادامـه تصرفات متصرف نباشد میتواند با تقدیم دادخواست خلع ید به مرجع قضائی درخواست اخراج متصرف از ملک خویش را بنماید.

چه کسی میتواند دادخواست خلع ید بدهد؟

خواهان این دعوا فقط مالک رسمی ملک است؛ یعنی شخصی که سند رسمی ملک به نام او صادر شده است. خوانده نیز متصرف ملک است که من غیر حق، مال را در تصرف خود دارد. ممکن است متصرفین غیر قانونی متعدد باشند که در این صورت دادخواست باید علیه همه آنها مطرح شود.

مروری بر یک پرونده خلع ید

دو ماه قبل وقتی داشتم به محل کارم میرفتم دیدم که یک آقایی جلو در خونه همسایه مون ایستاده و داد و بیداد میکنه رفتم جلو بهش گفتم آقا ی مقدار آروم تر همسایه ها خوابن سر صبح گفت آقا شما نمیدونی چی شده بدبختم کردن دارم دیوونه میشم دوبار رفتم بیمارستان زورم به اینا نمیرسه نمیدونم چیکار کنم پولم رفته خونه ام تو تصرف ایناس کنجکاو شدم گفتم چی شده مگه ؟ایشون همسایه ماست !

گفت آقا من خونه رو هفته پیش خریدم سند دارم مالک قانونی این خونه منم ۲ روز قبل اومدم که وسایل بیارم کلید انداختم دیدم در خونه قفله !شوکه شدم با املاکی که خونه رو خریده بودم تماس گرفتم گفتم مگه شما نگفتی این خونه تازه ساخته کسی توش نیست حالا اومدم در قفله گفت چرا مگه چی شده؟گفتم در قفله کسی تو خونه اس ! گفت الان میام خلاصه اومد در زدیم ی خانمی در رو باز کرد بهش گفتم من سند دارم قانونی صاحب ملک اینجام دعوا کرد و گفت من مالکم بهش گفتم سند داری ؟

مشاوره تلفنی و معرفی وکیل متخصص خلع ید در قم اینجا کلیک کنید

دقت در انتخاب وکیل مناسب!

گفت نه ولی من اینجا زندگی میکنم هر کاری میخوای بکن! آقا منم کاسبم کلی از زندگیم عقب افتادم هر روز میام جلو در خونه میگم حرف حسابت چیه ؟چرا نمیری بیرون؟جوابمو نمیده ؛دیگه نمیدونم چیکار کنم ، بهش گفتم با وکیل مشورت کردی؟ گفت نه گفتم چرا از یک وکیل مشاوره نمیگیری؟ گفت خب کسی رو نمیشناسم در نهایت با سامانه وکیل نوین  آشناش کردم و تونست با یک وکیل متخصص مشاوره بشه و علیه اون خانوم دادخواست خلع ید داد تونست با سند مالکیت و شاهدین پرونده خونش رو پس بگیره!!!

برای خیلی ماها این اتفاق میفته اما حاضر نیستیم با یک متخصص تو این زمینه مشورت کنیم چرا؟دلیلش اینه که احساس میکنیم خودمون همه چیو بلدیم و میتونیم خودمون مشکل رو حل کنیم در صورتی که اینطوری نیست اگر ما به محض اینکه با همچین مشکلی مواجه شدیم با یک وکیل متخصص مشورت کنیم دیگه دچار همچین مشکلاتی مثل از کار افتادن و… نمیشید.

وکیل خلع ید در قم

تفاوت دعوای خلع ید و تخلیه ید چیست؟

گفتیم که دعوای خلع ید در مورد ملکی مطرح می شود که مورد تصرف غیرقانونی شخص دیگر قرار گرفته باشد و بخواهیم غاصب را از ملک اخراج کنیم؛

اما اگر بین مالک و شخص متصرف قراردادی مثل قرارداد اجاره وجود داشته باشد که در آن قرارداد زمان تخلیه ملک معین شده است اما متصرف یا مستأجر ملک را تخلیه نکند می توان علیه او دعوای تخلیه ید مطرح نمود. همینطور ممکن است شخصی به دیگری اجازه استفاده از ملک خود را بدهد و بعد بخواهد اجازه خود را پس بگیرد در اینجا هم باید دعوای تخلیه ید مطرح کند. دعوای خلع ید فقط در مورد اموال غیرمنقول قابل طرح است اما دعوای تخلیه ید هم در مورد اموال منقول و هم در مورد اموال غیرمنقول قابلیت طرح دارد. اگر شخصی درواقع خواهان خلع ید باشد اما در دادخواست خود خواسته خود را تخلیه ید مطرح کند قرار عدم استماع دعوی صادر می شود.

تفاوت دعوای خلع ید با دعوای تصرف عدوانی چیست؟

  • دعوی خلع ید، صرفا حقوقی است، اما تصرف عدوانی هم از جنبه حقوقی و هم از جنبه کیفری قابل پیگیری است.
  • در دعوی تصرف عدوانی، مالکیت خواهان مهم نیست.
  • اجرای حکم خلع ید منوط به قطعی شدن حکم است. اما پس از صدور حکم رفع تصرف عدوانی می‌توان آن را اجرا نمود.

به طور کلی تفاوت خلع ید با تصرف عدوانی عبارتنداز:

۱- در دعوای تصرف عدوانی رعایت تشریفات دادرسی لازم نمی باشد و رسیدگی خارج از نوبت انجام می شود. در حالیکه در خلع ید رعایت تشریفات دادرسی لازم است.
۲ – دعوای خلع ید تنها به صورت حقوقی قابل طرح است ولی دعوای تصرف عدوانی به دو شکل حقوقی و کیفری قابل طرح و بررسی است.
۳- در دعوای خلع ید تنها مالک، وکیل یا قائم مقام مالک و یا نماینده حقوقی وی می تواند طرح دعوی نماید، در حالیکه در دعوای تصرف عدوانی خواهان نیازی نیست که مالک باشد، صرف سبق تصرف خواهان کافیست. حتی اگر مستأجر – مباشر – خادم – رعیت یا کارگر باشد.

۴- در دعوای خلع ید حتما باید رای قطعی شود و درخواست اجرا باید صورت گیرد. در صورتیکه در دعوای تصرف عدوانی حکم تصرف بلافاصله قابل اجراست و نیاز به قطعی شدن ندارد.
۵- هزینه دادرسی در دعوای خلع ید با توجه به اموال غیر منقول مالی است و بر مبنای ارزش معاملاتی املاک در منطقه محاسبه می شود، در صورتیکه هزینه دادرسی در دعوای تصرف عدوانی متناسب با دعاوی غیر مالی محاسبه خواهد شد.

دعوای خلع ید مستند به سند عادی

چنانچه ملکی سند رسمی نداشته باشد یا در اصل مالکیت ملک اختلاف وجود داشته باشد، طرح دعوای خلع ید قابل استماع نیست. در چنین موردی، خواهان باید ابتدائا اقدام به طرح دعوای اثبات مالکیت یا الزام به تنظیم سند رسمی نموده و پس از دریافت سند رسمی به نام خود، دادخواست خلع ید را تقدیم کند. تقاضای رسیدگی به اثبات مالکیت و الزام به تنظیم سند رسمی با خلع ید در یک دادخواست بلامانع است.

خلع ید از اموال مشاعی

در خصوص اموال مشاعی نیز هر یک از شرکا می تواند با عنایت به مالکیت مشاع خود خلع ید شریک دیگر راه نسبت به کل ملک مطالبه نماید بدیهی است در مواردی مالکین مشاعی طی تقسیم نامه ای حدود و ثغور تصرفات خود را مشخص نموده اند در این فرض امکان اخذ حکم خلع ید محل تردید است چراکه مالکیت هر دو شریک نسبت به جز جز ملک محرز و مشخص است لیکن اراده طرفین برابر تقسیم نامه عادی در تصرفات برای طرف مقابل ایجاد حق نموده است در این حالت رکن عدوانی بودن تصرف و تسلط منتفی بوده و نمی‌توان متصرف را غاصب تلقی نمود.

البته گروهی دیگر بر این نظرند سند عادی می بایست در دادگاه بررسی گردد و اصالت آن به تایید برسد و این امر نیز جز با طرح دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی و یا الزام به تنظیم تقسیم نامه رسمی و یا تقسیم سهم الشرکه میسر نیست فلذا صرف استناد به یک سند عادی نمی‌تواند دعوای خلع ید را در اموال مشاعی با ایراد و اشکال روبرو نمایند و دادگاه ملزم است به استناد سند رسمی و مورد تایید ، حکم خلع ید شریک دیگر نسبت به کل ملک صادر نماید .

طرح دعوای خلع ید علیه یکی از وراث

مالکیت ورثه بر ماترک، مالکیت مشاعی ست و تصرف در ترکه مستلزم رضایت سایر شرکاست. بنابراین طرح دعوای خلع ید علیه احد از ورثه ممکن و تابع مقررات املاک مشاعی ست.

 ادله اثبات در دعوای خلع ید

سند مالکیت از ادله اجباری برای طرح دعواست؛ اما جهت اثبات سایر ارکان دعوا میتوان به شهادت شهود، تحقیقات محلی، معاینه محل، نظر کارشناس و … استناد کرد.

هزینه دادرسی برای خلع ید

هزینه دادرسی دعوای خلع ید مطابق قانون وصول برخی از درآمدهای دولت برابر ارزش منطقه ای ملک محاسبه می گردد لازم به ذکر است قیمت ارزش منطقه ای املاک بسیار ناچیزتر از قیمت واقعی و معاملاتی آنها می باشد .

مدارک و منضمات مورد نیاز جهت طرح دعوای خلع ید 

۱- تصویر مصدق سند مالکیت (اجباری)

۲- به همراه داشتن کارت ملی جهت احراز هویت و کارت عابر بانک جهت پرداخت هزینه ی دادرسی الزامی است.

*در صورت عدم وجود مدارک اختیاری فوق می توانید یکی از دلایل ذیل را ارائه نمایید.

۱- استماع شهادت شهود و مطلعین. ۲- درخواست جلب نظر کارشناس. ۳- شماره پرونده استنادی. ۴- تحقیقات محلی. ۵- معاینه محلی. ۶- سایر دلایل و منضمات

آیا حکم خلع ید قابل تجدیدنظر است؟

حکم صادره در دعوای خلع ید ظرف مدت ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در مرجع صالح میباشد.

مراحل اقامه ی دعوا در زمینه ی خلع ید در قم چیست؟

ابتدا شما بایستی اظهار نامه ای مبنی بر مطالبه ی حق خود به دادگاه ارائه دهید و پس از ارائه، دادگاه ادله ای جهت اثبات مالکیت رسمی از شما می خواهد . مادامی که شما مستندات خود ر به دادگاه ارائه دهید. و برای دادگاه تصرف غاصبانه متصرف محرز شود. دستور خلع ید غاصب را صادر می کند. پس از صادر شدن حکم، دادگاه، غاصب را از ملک بیرون می کند و از آن به بعد پرونده روال حقوقی خود را طی می کند. سامانه وکیل نوین در زمینه معرفی بهترین وکیل خلع ید در قم در روند پرونده مطروحه شما را همراهی می کند.

برای دعوای خلع ید در کدام دادگاه قم باید اقامه دعوا کنم ؟

دعوا باید در دادگاه محل وقوع ملک مطرح شود و دادخواست علیه متصرف (که اصطلاحاً غاصب تلقی می‌شود) از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت شود، هزینه دادرسی این دعوا بر مبنای ارزش منطقه ای ملک محاسبه خواهد شد.

آیا انتخاب وکیل در شهر قم در زمینه ی خلع ید ضروری است؟

ضرورت وجود وکیل در پرونده های حقوقی یا کیفری به دلیل صرفه جویی در وقت و رسیدن به نتیجه ی مطلوب یکی از عواملی است که هر فرد شاکی (محکوم له) بایستی به آن توجه داشته باشد، مهمترین مزیت داشتن یک وکیل خوب این است که بدون استرس می توان کار را در مسیر درست حقوقی پیش برد همان مثال کار را به کاردان سپردن است، سامانه وکیل نوین در زمینه معرفی بهترین وکیل خلع ید در قم به شما کمک شایانی خواهد نمود.

چگونه یک وکیل خلع ید مناسب در قم پیدا کنیم؟

برای یافتن یک وکیل خلع ید در قم، شما می‌توانید از افرادی که مشکلاتی مشابه با مشکل شما داشته‌اند و خدمات وکالت دریافت کرده‌اند مشاوره بگیرید یا با وکیل‌های مختلفی مشورت کنید. استفاده از سامانه وکیل نوین  یک راه حل کوتاه‌تر و ساده‌تر برای یافتن وکیل مناسب در قم است. با مراجعه به وب سایت وکیل نوین  شما می‌توانید لیستی از بهترین وکلای شهر قم را که در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کنند به همراه مشخصات آن‌ها مشاهده کنید.

وکیل خلع ید در قم

چرا وکیل نوین؟

خدمات : وکیل نوین ،اولین استارتاپ حقوقی کشور بوده که هدف آن ،یافتن وکیل متخصص و پشتیبانی ۲۴ ساعته از موکلان در انواع پرونده ها است.

ارتباط مستقیم وکیل و موکل : بسترهای وکیل نوین ،اعم از ارتباط حضوری،تصویری،آنلاین و …و پیگیری تیم پشتیبانی برای تحقق حداکثری عدالت حقوقی خواهد بود .

عملکردها :  نزدیک به یک دهه فعالیت ملی و بین المللی باعث شده تا اشخاص حقیقی و حقوقی ،سازمان ها،ادارات،و …وکیل نوین را به عنوان گزینه ی اول انتخاب کنند.

تخصص های وکلای راه امید در قم

چنانچه شما دنبال وکیل متخصص در حوزه خانواده اعم از :طلاق ، نفقه ، مهریه ، جهیزیه ، تمکین ، حضانت فرزند ، اثبات نسب و… و یا حوزه حقوقی اعم از چک ، دعاوی ملکی ، ارث  ، اداره کار ، مالیات ، مطالبه وجه ،خلع ید،تصرف عدوانی، قرارداد.  و یا دعاوی کیفری منجمله کلاهبرداری ، سرقت ، فروش مال غیر ، خیانت در امانت ، جعل ، قتل ، مواد مخدر ، جرایم سیاسی و تعزیرات  و…

مراحل پیدا کردن وکیل خلع ید در قم

  1. ثبت درخواست وکیل یا مشاوره تلفنی با وکیل خلع ید در قم ( کلیک کنید )
  2. اطلاعات وکیل متخصص خلع ید در قم را مشاهده و از طریق پیامک دریافت کنید
  3. با ۲ وکیل متخصص در قم تلفنی صحبت داشته باشید .
  4. به دفتر وکیل مورد نظر در قم مراجعه کنید و در صورت صلاحدید عقد قرارداد وکالت نمایید .

 

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل خلع ید در قم

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

درخواست وکیل

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما
درخواست مشاوره حقوقی تلفنی

با تکمیل فرم ظرف نیم ساعت با شما تماس گرفته میشود
درخواست مشاوره حقوقی تلفنی

با تکمیل فرم ظرف نیم ساعت با شما تماس گرفته میشود